Crackerjacks basketbal nu ook landelijk ‘Sportvereniging van het jaar’

Tijdens het Amersfoort Sportgala in 2017 werd Crackerjacks al verkozen tot lokale sportclub van het jaar. Gisteren, donderdag 19 september, werd ook de landelijke titel binnengesleept. De jury meldde dat Crackerjacks een voorbeeldvereniging is. “Crackerjacks is intern goed georganiseerd, er worden mooie sportieve prestaties geleverd en er zijn veel betrokken leden en vrijwilligers. Maar óók zijn zij voorloper op het gebied van maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid in de gemeenschap. Dit zal voor verenigingen in de toekomst steeds belangrijker worden. Oftewel een vereniging die het verdient om in de schijnwerpers te staan.”

Volgens een trotse secretaris Adrie van Wonderen van Crackerjacks werkt zijn club samen met scholen, speciaal onderwijs, gehandicapten, het AZC. “Wij gaan actief de wijken in met 3×3 (buiten-) basketbal en we ontwikkelen allerlei programma’s met andere (sport-) verenigingen om laagdrempelig sporten en participatie te stimuleren bij jongeren.”

Crackerjacks voorzitter Herman Beekelaar zei het supergaaf te vinden. “We waren al zo trots dat we in de top 3 zaten, dat we waardering kregen voor wat wij doen van mensen buiten de vereniging zelf. Deze winst hebben we echt te danken aan de inzet van alle vrijwilligers, de spelers en besturen van de afgelopen jaren.” De verkiezing heeft als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Het is nu al mogelijk om je als vereniging, via verenigingvanhetjaar.nl, in te schrijven voor de verkiezing in 2019.