< terug naar overzicht

Voetbal vereniging VOP

\'\'

Over VOP:

Op 1 mei 1970 zag de voetbal vereniging VOP het levenslicht.

De Amersfoortse vereniging VOP is ontstaan doordat een aantal voetballers, hieronder veel werknemers van de oud-papier handel Maygron uit Amersfoort, niet meer door één deur kon met hun toenmalige vereniging. De reden voor deze breuk zat in het feit dat deze vereniging geen dispensatie wilde geven aan hun spelers om ook in de zogenaamde “Zomeravond competitie” uit te komen. Deze zomeravond competitie (bedrijven voetbal) was in die jaren zeer populair bij zowel spelers als toeschouwers, om hier toch aan mee te kunnen doen werd besloten om een nieuwe vereniging op te richten, de voetbalvereniging Voor Ons Plezier (VOP). Dus niet Voor Ons Pilsje en ook niet Vodden Oud Papier!

Met ingang van september 2007 heeft v.v. VOP een nieuwe locatie gekregen in Vathorst, Olympus 20, nabij de afslag Vathorst, Amersfoort Noord. De vereniging boekt momenteel wederom successen. De vereniging groeit gezond in ledenaantal en ook op sportief gebied gaat het VOP voor de wind. Veel jeugdteams boeken successen in de competitie en VOP1 heeft dit jaar geschiedenis geschreven door promotie af te dwingen naar de 3e klasse. Een mooi cadeau voor de jubilerende vereniging die 1 Mei 2010, 40 jaar bestaat.

Daarnaast is de vereniging in samenwerking met de Gemeente en SRO bezig met nieuwbouw plannen voor de sportkantine en uitbreiding van de sport locatie met twee nieuwe velden. De nieuwbouw- en uitbreidingsplannen moeten volledig gerealiseerd worden in 2012.

Vind sport bij jou in de buurt

Klik op de icoontjes op de kaart om de dichtstbijzijnde sportaanbieder te vinden